Burgerinitiatief zonne-energie Milsbeek, Gennep

In de gemeente Gennep worden binnenkort bij 33 huizen 250 zonnepanelen geinstalleerd met een totaal vermogen van 60.000 Wp. Dit is het resultaat van een actie van Leo Korving van Aiforo onder de naam Collectieve Zonnepanelen project Gennep. Leo is in Milsbeek op vrijwillige basis begonnen met dit burgerinitiatief met als doel om bij zoveel mogelijk huizen in Milsbeek zonnepanelen te installeren. Als snel zijn hier ook de andere woonkernen uit de gemeente Gennep bijgekomen. In naam van de betrokken deelnemers heeft Leo een aanbesteding georganiseerd waarbij het bedrijf Atama Solar Energy als beste uit de bus kwam. Ook is de aanvraag voor de provinciale subsidie gezamenlijk geregeld. Tegen een standaardtarief zal de uitvoerder bij alle 33 huizen de zonnepanelen leveren. De panelen zijn van het merk Canadian Solar en hebben een vermogen van 240 Wp. De afmetingen zijn ca 1,65 * 1.00 m en zijn verkrijgbaar in poly- en monokristallijn.  Niet alleen de prijs was zeer scherp in vergelijking met landelijke collectieve acties, maar het bedrijf levert een kwalitatief goed paneel en zal daarnaast een lokaal servicepunt oprichten.